Monday, 5 September 2016

Leesdoelen 2016 September check in

Voordat ik begin, weet er iemand wat the **** er met de rest van het jaar gebeurd is? Hoe is het nu al September?
Aangezien het jaar voor mij weer veel te snel vooruit gaat, kanje warschijnlijk al wel raden hoe het met mijn doelenlijst gesteld is. Voor zij die niet mee zijn: Aan het begin van dit jaar stelde ik een lijst samen met 31 leesdoelen. 31 soortenboeken die ik dit jaar zou lezen. De regels zijn simpel: de opdracht spreekt voor zich en 1 boek kan voor meer dan 1 puntje tellen, waar ik ook overvloedig gebruik van heb gemaakt zoals je zal zien.


1. Een boek met meer dan 600 pagina'sZoals ik al eerder vermelde doe ik niet mee aan boeken herlezen, of toch zeker niet dit jaar. Met maar liefst 158 ongelezen boeken in de boekenkast blijft er natuurlijk niet echt een andere optie over. Helaas pindakaas heb ik dus geen enkel boek dat hiervoor in aanmerking komt, dat ik nog niet heb gelezen. Momenteel ben ik halverwege “The host” van Stephenie Meyer en hoewel mijn exemplaar slechts 542 pagina’s telt, heeft het boek volgens Goodreads 620 pagina’s. Dus waarschijnlijk ga ik deze hiervoor gebruiken want zoals we allemaal weten heeft Goodreads altijd gelijk.


2. Een horror boekDit puntje heb ik al een hele tijd vervuld. Namelijk met “Cirque du freak” van Darren Shan. Vampieren, Vampirenze, monsters en mysterie. Het ideae recept voor een horror boek.


3. Een detectiveMet “The memoirs of Sherlock Holmes” door Sir Arthur Conan Doyle kan ik niet 1, niet 2 maar maar liefst 3 puntjes doorstrepen. Dit puntje, puntje 4: een klassieker en puntje 14: een boek dat zich afspeelt in een ver verleden.


4. Een klassiekerZie puntje 3


5. Een humoristisch boek“Warm boddies” door Isaac Marion is echt een hilarisch boek dus telt het dubbel en dik voor dit puntje.


6. Een debuutDit is een verbazend moeilijk puntje om in te vullen. MAAR “Interview with a vampire” of in het Nederlands “Dagboek van een onsterfelijke” van Anne Rice is toch wel haar debuutroman zeker. Wat een geluk dat ik dit boek toch maar heb uitgelezen.


7. Een boek waarin de dood centraal staatOrigineel zou ik hiervoor “Cirque du freak” nog een keer recyclen, helaas gaat er in dat boek niemand echt dood. Dus dat ging al niet. Gelukkig voor mij las ik in Juni “Gebr.” Door Ted van Lieshout. Waarin Luuk aan zijn jongere, overleden broertje schrijft.


8. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-lees-boekDit boek heb ik nog steeds niet gelezen, al weet ik wel precies welk boek ik hiervoor wil gebruiken. Namelijk “Vijftig tinten grijs” door E. L. James. Ik heb dit boek op mijn plank staan, evenals de twee vervolgen, alleen eraan beginnen, dat is andere koek.


9. Een hervertelling van een bekend sprookjeToen ik dit puntje op de lijst zette, had ik meteen “Winter” van Marissa Meyer in gedachten en laat ik dat boek nu net vorige maand in mijn brievenbus hebben gevonden. Wat een toeval zeg! Al heb ik het nog niet gelezen.


10. Een boek schreven toen de auteur jonger dan 25 wasWeer zo’n moeilijk puntje om in te vullen. Maar, ook voor deze heb ik onlangs een ontdekking gedaan. “Het huis van de nacht” is namelijk geschreven door P. C. Cast en haar dochter Kristin, die toen het eerste boek uitkwam 21 was. Ik heb de eerste vier delen van deze serie op mijn kast staan. Nu ze alleen nog lezen.


11. Een boek geschreven door iemand met mijn voornaamIk bezit twee boeken die ik hiervoor zou kunnen gebruiken. “The unpredictable consequences of love” door Jill Mansell en “De hopeloze heks” door Jill Murphy. De hopeloze heks heb ik echter al gelezen. Dus za het waarschijnlijk Jill Mansell worden. Tenzij … ik nog een bestelinkje plaats op bol.com.


12. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi isEerst dacht ik voor dit puntje “Carry on” door Rainbow Rowell te gebruiken. Halverwege dit boek was ik in de veronderstelling dat Simon en Baz toch niet zo Holibi waren als ik had gedacht, helemaal niet zelfs. Pas na tweederde van het boek bleek dit dan toch het geval te zijn dus kon ik dit boek wél gebruiken. Toen ik daarna “Gebr.” las, bleken ook Luuk en Marius holibi te zijn, meer dan keuze genoeg opeens. Maar omdat ik Gebr. al eens gebruikt heb in deze lijst, ga ik toch maar voor Carry on


13. Een boek met een niet-menselijk hoofdpersonageDit puntje kon ik al meteen schrappen toen ik de lijst samenstelde. Ik had op dat moment namelijk net "Waterschapsheuvel" van Richard Adams uitgelezen.


14. Een boek dat zich afspeelt in een ver verleden.Zie puntje 3


15. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodesHiervoor heb ik lang moeten zoeken. Tot ik “De oceaan aan het eind van het pad” van Neill Gaiman las. Het boek begint al het hoofdpersonage volwassen is. De rest van het boek is één grote flashback naar zijn jeugd, toen hij zeven was, om dan weer terug te keren naar de volwassen man bij de eendenvijver. Goed genoeg voor mij.


16. Een boek dat zich in Antwerpen afspeeltEen boek dat zich in Antwerpen afspeelt heb ik nog niet gevonden, misschien moet ik daarvoor eens op excursie naar de bibliotheek.


17. Een boek dat ik in 2015 kocht maar niet lasDit puntje is geen enkel probleem. Ik kocht in 2015 namelijk boeken in overvloed. Dus zo goed als elk boek dat ik dit jaar las komt voor dit puntje in aanmerking. Om toch een specifiek boek te noemen, ga ik voor dit puntje voor “De elfenheuvel: het testament van Kortan” door Gert Goovaerts.


18. Een boek van een auteur waarvan ik in 2015 iets lasWaarvoor ik ook weer genoeg keus heb. Om bij het thema van het vorige puntje te blijven, gaan we hier voor het vervolg: “De elfenheuvel: De elfenjager” door Petra Pardon. Deel 1 en 2 las ik in 2015.  19. Een boek dat zich afspeelt in de toekomstWeer zo een puntje dat makkelijker leek in te vullen toen ik het op de lijst zette. Hier ga ik nog eens even goed moeten zoeken.


20. Een serie uitlezenIk heb dit jaar deel 1, 2 en 3 van De erfgenaam serie van Cinda Williams Chima gelezen en daarme ook meteen een serie uitgelezen.


21. Een boek dat in 2016 verfilmt is/wordtOok nog niets voor in gedachten al heb ik vast wel wat kandidaten.


22. Een boek dat ik voor school moest lezen maar niet deed"The memoirs of a Geisha" door Arthur Golden staat letterlijk al acht jaar in mijn boekenkast, ongelezen, mij stilletjes te veroordelen. Dit is het enige boek dat ik voor school moest lezendat ik niet uitlas. Ik ben er wel verschillende keren in begonnen maar om de een of andere reden nooit doorgeraakt.


23. Een boek dat zich in Londen afspeelt“The curious case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde” speelt zich toch wel in Londen af zeker. Perfect, want ik was al een hele tijd opzoek naar een boek dat hiervoor kon tellen.


24. Twee volwaardige boeken lezen op 1 dag (geen strips)Dit is me nog steeds niet gelukt. Misschien deze maand.


25. Een boek met minder dan 150 pagina'sHiervoor heb ik “De kleine prins” door  Antoine de Saint-Exupéry gelezen dat volgens Goodreads 83 pagina’s telt.


26. Het eerste boek in een serieHiervoor las ik in Februari "De erfgenaam van het zwaard" door Cinda Williams Chima, ook al had ik toen nog geen idee van deze lijst.


27. Een boek dat ik begonnen ben, maar nooit uitlasIk heb niet de gewoonte boeken niet uit te lezen, zelfs als ik er niets aan vind, lees ik gewoonlijk wel het boek uit, al was het maar om een degelijke mening te kunnen vormen.Uiteraard, zou dit puntje niet bestaan als er niet minstens 1 uitzondering was. Namelijk het bovenvermelde "Memoirs of a geisha" en "S." van JJ Abrahams. Het boek dat ik hiervoor ga gebruiken is echter “Intervview with a vampire” door Anne Rice. Ook dit boek ben ik verschillende keren begonnen maar heb ik nooit uitgelezen. Tot nu.


28. Een boek met een hoofdpersonage jonger dan 12Kunnen we hiervoor misschien ook “De oceaan aan het eind van het pad” van Neill Gaiman gebruiken? Het merendeel van het boek speelt zich af als hij zeven is. Ik vind van wel. Leve zelf de jury zijn!


29. Een boek met een hoofdpersonage ouder dan 50Nog zo'n lastig puntje waarvan ik me afvraag waarom ik dit er in hemelsnaam heb opgezet


30. Een boek met een lange titel (5 woorden of meer)Kies maar: "Cirque du freak: The vampire's assistant" (6 woorden) of "The memoirs of Sherlock Holmes" (5 woorden). Dit was een puntje dat minder moeilijk was om te schappen dan ik dacht, voor de verandering.


31. Een boek van een auteur die initialen gebruiktIk las net als iedereen in Augustus ook “Harry Potter and the cursed child” door JK Rowlin en Jack Thorne, dus dit puntje is ook afgelost. Dan blijven er dus nog 11 puntjes over die ik niet heb kunnen doorstrepen. Dat moet lukken in de komende 4 maanden. Of dat hoop ik toch.No comments:

Post a Comment