Monday, 9 May 2016

2016 Leesdoelen UPDATE

Aan het begin van dit jaar (lees: halverwege Maart), zette ik mezelf een aantal leesdoelen voor dit jaar. Nu zijn we bijna halfweg en wordt het eens tijd om te kijken hoever ik daarmee ben opgeschoten. Spoiler alert: niet zo heel erg ver, oeps.De volledige lijst is ook rechts op de blog te vinden.
Het leeuwendeel van deze lijst vind zijn inspiratie in de "16 van 2016" lijst van Kathleen, op haar blog Verbeelding, het leven van een Ananas.

1. Een boek met meer dan 600 pagina's
Hiervoor heb ik tot op heden nog geen geschikt boek gevonden, hoewel ik toch serieuze kleppers in mijn kast heb staan, helaas tellen die dan net te weinig pagina's of heb ik ze al eens gelezen en de bedoeling van dit jaar is nu net minder ongelezen boeken in mijn kast hebben staan. Dus herlezen, daar doen we niet aan mee.
Nog eventjes verder zoeken voor dit puntje dus.

2. Een horror boek
Dit is mij net gelukt, al in Gisteren. Voor dit puntje heb ik "Cirque du freak, the vampire's assistant" door Darren Shan gelezen. Vampiers, Vamperenze, wolfmannen en slangenjongens, mijn definitie van een horrorboek. Check!
Hou ook een oogje open voor de recentie voor Cirque du freak

3. Een detective
Dit puntje kan ik bijna afstrepen. Ik heb mezelf namelijk voorgenomen om deze maand the memoirs of Sherlock Holmes te lezen, wat dan ook inneens telt voor puntje 4: een klassieker en puntje 14: Een boek dat zich afspeelt in er ver verleden. Twee, nee drie vliegen in één klap, Hoera!

4. Een klassieker
Zie puntje 3

5. Een humoristisch boek
Voorlopig nog geen humoristisch boek gevonden, al hoewel dat Cirque du freak, ondanks alle monsters, toch best grappige passages telde. Dus wie weet, misschien gebruik ik dat boek hier wel voor, als ik niets anders tegen kom.

6. Een debuut
Ook voor dit puntje, helaas pindakaas, nog niks gevonden, maar daar wordt volop aan gewerkt.

7. Een boek waarin de dood centraal staat
Ha! Hiervoor gebruik in Cirque du freak nog een keer, Al is Darren niet echt dood en Crepsley en de andere vampieren eigenlijk ook niet en eigenlijk telt dit boek toch niet zo goed als ik dacht.
Oke, Jill, haal die streep maar al weg, hier zal je iets anders voor moeten zoeken.

8. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-lees-boek
Dit boek staat al maanden op mijn plank. De twee vervolgen ook, alleen eraan beginnen ... dat is andere koek.
Het boek waar ik het over heb is "vijftig tinten grijs" door E L James (denk ik. Leve dingen niet nakijken voor je publiceert). Dit boek kan dan ook lekker meetellen voor puntje 31: een boek van een auteur die initialen gebruikt.

9. Een hervertelling van een bekend sprookje
Hiervoor wil ik graag "Winter" van MArissa Meyer lezen, helaas pindakaas, bezit ik dit boek nog steeds niet.

10. Een boek schreven toen de auteur jonger dan 25 was
Dit puntje is moeilijker in te vullen dan ik dacht.

11. Een boek geschreven door iemand met mijn voornaam
Ik bezit wel een boek van Jill Mansell dat ik hiervoor zou kunnen gebruiken, namelijk "The unpredictable consequences of Love at first sight", maar Jill Murphy's "Hopeloze heks" serie blijft ook aan me knagen.

12. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
Nog een puntje waarvan ik dacht het te kunnen afstrepen, in de vorm van "Carry on" door Rainbow Rowell, helaas, is dit het 'echte' laatste deel in de Simon Snow serie, en niet de Fanfiction, waar het eerste boek "Fangirl" over gaat. Spijtig!

13. Een boek met een niet-menselijk hoofdpersonage
Dit puntje kon ik al metteen schrappen toen ik de lijst samenstelde. Ik had op dat moment namelijk net "Waterschapsheuvel" van Richard Adams uitgelezen.

14. Een boek dat zich afspeelt in een ver verleden.
Zie puntje 3

15. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes
Ook voor dit puntje heb ik, alweer, nog niets gevonden.

16. Een boek dat zich in Antwerpen afspeelt
Is ook heel erg moeilijk te vinden blijkbaar, in elk geval toch binnen de grenzen van mijn boekenkast, die toch heel wat boeken telt.

17. Een boek dat ik in 2015 kocht maar niet las
Hiervoor heb ik per uitzondering keuze genoeg, Ik heb in 2015 een heleboel boeken gekocht, veel meer dan ik ooit had kunnen lezen en daarom telt zowat elk boek dat ik vastpak wel voor dit puntje, zie de intussen veel te vaak vernoemde "Cirque du freak" en "The memoirs of Shelock Holmes.", maar ook "De elfenheuvel" en "De schaduwganger", die ook op mijn lijst voor deze maand staan.

18. Een boek van een auteur waarvan ik in 2015 iets las
Hoewel ik bijlange na niet alles heb kunnen lezen dat ik in 2015 heb gekocht, heb ik vorig jaar toch een dikke 50 boeken gelezen, keus genoeg dus voor dit puntje.Waarschijnlijk zal "De elfenheuvel hiervoor tellen, aangezien ik vorig jaar deel 1 en 2 al las.

19. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
Ook hiervoor heb ik nog niets in gedachten, al staan er vast genoeg geschikte kandidaten op de plank. Ik heb er alleen nog niet naar gezocht.

20. Een serie uitlezen
Wauw! Nog eens een puntje om door te schrappen! Hiervoor heb ik "De erfgenaam van de draak" door Cinda Williams Chima gelezen, als ook de twee voorgangers in die serie.

21. Een boek dat in 2016 verfilmt is/wordt
Ook nog niets voor in gedachten al heb ik vast wel wat kandidaten.

22. Een boek dat ik voor school moest lezen maar niet deed
Ik kan niet zeggen dat ik hiervoor veel keus heb. Ik heb namelijk alle bverplichte schoollectuur gezelen. WEl, allemaal, behalve 1... "The memoirs of a Geisha" door Arthur Golden. Het staat letterlijk al acht jaar in mijn boekenkast, ongelezen, mij stilletjes te veroordelen. Shame on me! Tijd dat daar wat aan veranderd.

23. Een boek dat zich in Londen afspeelt
Had dit puntje vorig jaat op mijn lijst gestaan (en had ik vorig jaar en lijst gehad), dan had ik hiervoor "Neverwhere" door Neill Gaiman gebruikt.
Spijtig genoeg is het geen 2015 meer en moet ik dus op zoek naar een ander boek voor dit puntje.

24. Twee volwaardige boeken lezen op 1 dag (geen strips)
Misschien dat dit mij deze maand lukt met deel drie en vier van de Elfenheuvel.

25. Een boek met minder dan 150 pagina's
Dit is weer een puntje dat heel erg moeilijk te vinden is in mijn kast. Je zou denken, lees even snel een boekje, op minder dan 2 uur kan je dit doorschrappen. Niet als er enkel kolossen in je kast staan.

26. Het eerste boek in een serie
Hoera! We kunnen nog wat schrappen. Hiervoor las ik in Februari "De erfgenaam van het zwaard" door Cinda Williams Chima, ook al had ik toen nog geen idee van deze lijst.

27. Een boek dat ik begonnen ben, maar nooit uitlas
Ik heb niet de gewoonte boeken niet uit te lezen, zelfs als ik er niets aan vind, lees ik gewoonlijk wel het boek uit, al was het maar om een degelijke mening te kunnen vormen.
Uiteraard, zou dit puntje niet bestaan als er niet minstens 1 uitzondering was. Namelijk het bovenvermelde "Memoirs of a geisha" en "S." van JJ Abrahams.

28. Een boek met een hoofdpersonage jonger dan 12
Weer en puntje dat ik dacht gemakkelijk te kunnen schrappen, ik dacht het niet! De enige twee boeken in mijn kast die hiervoor in aanmerking komen, heb ik al gelezen, namelijk: "Harry Potter en de steen der wijzen" en "De jongen in de gestreepte pyjama"

29. Een boek met een hoofdpersonage ouder dan 50
Nog zo'n lastig puntje waarvan ik me afvraag waarom ik dit er in hemelsnaam heb opgezet

30. Een boek met een lange titel (5 woorden of meer)
Kies maar: "Cirque du freak: The vampire's assistant" (6 woorden) of "The memoirs of Sherlock Holmes" (5 woorden). Dit was een puntje dat minder moeilijk was om te schappen dan ik dacht, voor de verandering.

31. Een boek van een auteur die initialen gebruikt
En last but not least, Hiervoor zou ik eventueel "vijftig tinten grijs" van E L James kunnen gebruiken als ik het lees.

No comments:

Post a Comment